Om Rita Eriksen

Etter å ha gått til topps i NRKs Stjernekamp høsten 2012, kunne Rita smykke seg med tittelen "Norges Ultimate Entertainer"! Det var en tittel som har fikk fart på konsertvirksomheten i fjor. Og det i et år hvor hun feiret 25 års-jubileum som artist!

Etter det pop-pregede debut-albumet «Back from Wonderland» i 1988, valgte Rita å gå mer i retning av country, folk og blues og inngikk et samarbeid med sin bror Frank. Søskenduoen ERIKSEN var Ritas hovedprosjekt fra 1992 til 1998. I de årene ga de ut fire sterke album; «Two Blue» (1992), «The Water is Wide» (1994), «Alt Vende Tebage» (1995) og «Blåmandag» (1998) og etablerte seg som noen av Norges mestselgende artister. ERIKSEN fikk Spellemannprisen for «Two Blue» og ble nominert for «The Water Is Wide» og «Alt Vende Tebage». ERIKSEN ble straks radiofavoritter og spesielt deres versjon av den kjente Alf Prøysen melodien «Sønnavindvalsen» og den irske folketonen «The water is wide» gjorde ERIKSEN til allemannseie i Norge.

Våren 2009 kom samlealbumet "De aller beste" med ERIKSEN. Albumet ble en bestselger og ble liggende hele våren og sommeren på VG-lista og tilbragte tre uker på førsteplassen.

I 1996 ga Rita ut albumet «Tideland» med den kjente irske sangerinnen Dolores Keane for Kirkelig Kulturverksted. Dette var en CD som ble veldig godt mottatt og viste at Rita Eriksen også behersket å synge norsk, tradisjonell folkemusikk. Allsidighet har alltid vært Ritas varemerke.

Et annet musikalsk samarbeid som varte i flere år var sammen med to av Norges mest profilerte kvinnelige sangere, Anita Skorgan og Hilde Heltberg i gruppen Queen Bees. I 2005 kom CD'en «From the Fountain» og gruppen hadde turneeer over hele landet til publikums begeistring.

Rita debuterte i 2006 som syngende skuespiller på Rogaland Teater i stykket «Skyfri Himmel» med sanger av Bjørn Eidsvåg. Stykket ble en formidabel suksess og gjestet også Det Norske Teateret sommeren 2007 til fulle hus og stormende jubel. I tillegg er hun flittig benyttet av det norske musikkmiljøet. Bl. a. Vamp, Jonas Fjeld, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere, Hellbillies, Ytre suløens Jazzensemble, Sandvika Storband, Reidar Larsen, Bjørn Berge, og Christian Ingebrigtsen ( Frelsessarmeens juleplate 2006). Hun synger på legendariske «TIr n'a Noir» på hele 3 utgivelser med Vamp der den siste versjonen «I full symfoni» med KORK i et opptak fra Rockefeller ble en formidabel suksess. Denne CD'en solgte over 150000 eks. DVD'en fra samme konsert ble en tilsvarende suksess med over 20.000 solgte eks.

Rita har dessuten medvirket på hyllestplater til Alf Prøysen (Sønnavindvalsen), Erik Bye (Hildringstimen) og Johnny Cash (I guess things happen that way).

Et annet musikalsk samarbeid som varte i flere år var sammen med to av Norges mest profilerte kvinnelige sangere, Anita Skorgan og nå avdøde Hilde Heltberg (som tok over etter Marianne Antonsen) i gruppen Queen Bees. I 2005 kom CD'en «From the Fountain» og gruppen hadde turneeer over hele landet til publikums begeistring.

Etter noen års platepause, kom «Hjerteslag» i 2008. Denne ble en stor suksess og NRK P1 listet flere av låtene derfra. Den fikk veldig god mottakelse og solgte til platina. Denne plata ble av mange karakterisert som et «comeback» for Rita, selv om hun i alle årene uten egne plateutgivelser var til dels svært aktiv på konsertfronten.

I november 2009 kom Rita med jule-CD'en «Velkommen Inn»som var årets jule-CD for Frelsesarmeen. Rita har i etterkant har hatt flere julekonserter rundt om i hele landet med et akustisk band av førsteklasses musikere.

Året etter mottok Rita som eneste artist i verden (?) 3 platinatrofeer for platene «Hjerteslag», "De aller beste» og «Velkommen inn» .

Oktober 2014 er det utgivelse av «Øyeblikk». Det er et veldig personlig album der Rita har skrevet de fleste melodier og tekster selv. Første singel « er ingenting skjer» har i skrivende stund ligget 12 uker på radiolisten til P1. En lang prosess fra de første snuttene innsunget på telefonen til ferdig album, men det er en stolt artist som nå gleder seg til å synge disse sangene live for sitt publikum.